NEMS for Pine A64+

Found something amiss in NEMS? Confirm first that you are running the latest version, and then post your bug report here.
ty1911
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mon Jul 06, 2020 3:48 am

NEMS for Pine A64+

Post by ty1911 »

Hi everybody,
I tried doing a search, but didn't find anything regarding the Pine A64.
I have the Kickstarter A64+ connected to my TV using HDMI and have it connected to the network via ethernet.
I downloaded the current NEMS v1.5 from the website and then burned it to a 32GB card using BalenaEtcher on a Mac. Nothing happened when I turned on the Pine, So I used a Win10 laptop and it seemed to worked. I had the Pine on for 2 days straight and I still had the same screen (Filesystem is being resized. NEMS will reboot. Please standby...)
I read that 32GB was larger enough, but just in case I purchased a 128GB SDXC and repeated the process. Same outcome.
Do I need to do something else?
Any advice?
Sorry, I had the Pine A64+ forever, but had not any real use for it, so I don't really know what I am doing.

Thanks,
Alan
User avatar
Robbie Ferguson
Posting Freak
Posts: 830
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:23 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: NEMS for Pine A64+

Post by Robbie Ferguson »

Hi Alan,
Sorry you had trouble with first boot. Are you still interested in doing this on your A64+? I'm heavily developing NEMS Linux 1.6 at the moment, but would be happy to test on A64+ and work with you to ensure it is operational.

Let me know - thanks.
ty1911
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mon Jul 06, 2020 3:48 am

Re: NEMS for Pine A64+

Post by ty1911 »

Hi Robbie,
Thanks for the reply.
Yes, I am still interested in doing NEMS on the A64+.
I am in no rush.

Thanks again,
Alan
User avatar
Robbie Ferguson
Posting Freak
Posts: 830
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:23 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: NEMS for Pine A64+

Post by Robbie Ferguson »

Thanks Alan.
We'll be firing up the ol' A64+ today with the current image to see if this is isolated to you or if it's a widespread thing. Watch this thread over the coming days.

Cheers!
User avatar
Marshman
Member
Posts: 51
Joined: Fri Feb 02, 2018 5:33 pm
Location: New York, USA
Contact:

Re: NEMS for Pine A64+

Post by Marshman »

Hey guys,

Just flashed a new sd card and tried installing on my A64+ and have the same issue, stuck at resizing file system.

Re-inserted existing/working NEMS card and it came right back up. Something changed somewhere.
Best regards,

MarshMan  NY, USA
User avatar
Robbie Ferguson
Posting Freak
Posts: 830
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:23 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: NEMS for Pine A64+

Post by Robbie Ferguson »

Thanks Marshman. Moving this to Bug Reports.
ty1911
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mon Jul 06, 2020 3:48 am

Re: NEMS for Pine A64+

Post by ty1911 »

Thanks for confirming this as well.
I thought I was doing something wrong!

Alan
User avatar
Robbie Ferguson
Posting Freak
Posts: 830
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:23 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: NEMS for Pine A64+

Post by Robbie Ferguson »

I wish I could blame it on you, Alan. :rolleyes:

I'm at the studio now and have confirmed the issue on my A64+. I am working on it and will make a decision in the coming days as to how I'd prefer to rollout the update.

Thanks for letting me know about this!

Robbie
User avatar
Robbie Ferguson
Posting Freak
Posts: 830
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:23 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: NEMS for Pine A64+

Post by Robbie Ferguson »

I now have the issue resolved on my development system. There have been so many updates since 1.5 was released that I'm leaning toward creating a brand new img file for the A64+ to bring it up to 1.5.2. Working on that now, which means a few days work ahead compiling 1.5.2. Will keep you posted, and aim to have a new img file ready this weekend.
ty1911
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mon Jul 06, 2020 3:48 am

Re: NEMS for Pine A64+

Post by ty1911 »

Thanks for the quick response, Robbie!
Post Reply