nems-init does not work

Having issues? Post them here, and help other users.
Post Reply
dima
Junior Member
Posts: 2
Joined: Sat Mar 06, 2021 11:11 am

nems-init does not work

Post by dima »

Hi,
I have the files "NEMS OVA (Build Virtual Appliance) 1.5 Build 4" and installed.
Then I run "sudo nems-init". It does not go any further with Initializing new Nagios user.
Have waited or reinstalled for 1 hour.
User avatar
Marshman
Member
Posts: 51
Joined: Fri Feb 02, 2018 5:33 pm
Location: New York, USA
Contact:

Re: nems-init does not work

Post by Marshman »

Hello dima,
What is this installed on? VMWare? VirtualBox? What version of which hypervisor? What initial steps were taken?
Best regards,

MarshMan  NY, USA
dima
Junior Member
Posts: 2
Joined: Sat Mar 06, 2021 11:11 am

Re: nems-init does not work

Post by dima »

Hi Marshmen,

i installed it in virtualbox.
I just started the VM, signed in and then executed the command.

Then the keyboard settings, etc. made. User created, password, no e-mail address, etc. and then nothing more happens. I see "Initializing new Nagios user."
User avatar
Marshman
Member
Posts: 51
Joined: Fri Feb 02, 2018 5:33 pm
Location: New York, USA
Contact:

Re: nems-init does not work

Post by Marshman »

Hi dima,
I have the OVA file which I double clicked. It opened up my instance of VBox 6.1.16 and I clicked Import. When it finished importing it started up and I took note of IP address it was given by my router. Opened web page of IP shown and clicked the link to start the init process. It opened the nems page where I logged in with the default nemsadmin uid and pwd and ran through the steps. Mine initialized flawlessly.
Not sure why yours is stalling. If you follow the above steps, it should work.
Best regards,

MarshMan  NY, USA
defcon8
Junior Member
Posts: 2
Joined: Sat Oct 30, 2021 12:54 pm

Re: nems-init does not work

Post by defcon8 »

I have the exact same problem.

NEMS OVA (Open Virtual Appliance) 1.5 Build 4
VMware ESXi-7.0U2a-17867351-standard (VMware, Inc.)

Code: Select all

Generation complete.
What would you like your NEMS Username to be? bastiaan
Username accepted.
Password: 
Password (again): 
What email address should I send notifications to? [email protected]
Adding password for user bastiaan
Adding user `bastiaan' ...
Adding new group `bastiaan' (1002) ...
Adding new user `bastiaan' (1001) with group `bastiaan' ...
Creating home directory `/home/bastiaan' ...
Copying files from `/etc/skel' ...
Moving all files in /home/nemsadmin to /home/bastiaan... Done.
Added user bastiaan.
Initializing new Nagios user
While it's stuck in the nems-init process, I am able to access the webinterface and login with the new user (bastiaan). But I noticed that the Nems Configurator (NConf) gives this error:

Code: Select all

NConf has detected a possible database problem.
Check database connection settings, credentials and permissions.
For system requirements and installation instructions, please refer to the NConf documentation.
Maybe there is a relation?
defcon8
Junior Member
Posts: 2
Joined: Sat Oct 30, 2021 12:54 pm

Re: nems-init does not work

Post by defcon8 »

Found out that the issue has to do with the answers you give during nems-init... if you just choose all default answers (regarding locale etc.) it works.

But like us..we choose options like:
- Europe
- nl_NL_UTF8

Then it breaks......
Post Reply